تبهکارها و آدمکشهای معروفی که میشناسید، تو یه سرقت بزرگ با هم همکار شدهاند و کلی طلا به جیب زدهاند. فکرش رو کن. سرقتی که با همکاری جوکر، جان ویک، والتر وایت و … انجام بشه، چه شاهکاری از آب درمیآد. اما خب، همکاری تا همینجا ادامه داشت… حالا کار تموم شده و وقت تقسیم طلاها رسیده… هر چند از همون اول هم هیچکدومشون نمیخواست طلاها رو با بقیه شریک بشه. تو بازی تبانی شما یکی از این تبهکارها میشید که میخواد بقیه رو فریب بده و با حذفکردنشون همه طلاها رو برای خودش کنه. به نظرتون کی برنده میشه؟ جان ویک با مهارتهای فوقالعاده و خفنش یا جوکر با نقشههای بینقصش؟ شاید هم دکتر هانیبال لکتر با بازیهای روانیش بقیه رو دیوونه کنه. باید بازی کرد تا دید کی برنده میشه.
اگه بلدی بلوف بزنی و بقیه رو فریب بدی، زودتر دست بجنبون تا همهی این طلاها رو برای خودت بکنی. ولی بذار قبلش تکلیفت رو روشن کنیم؛ رقابت با یه مشت تبهکار معروف کار آسونی نیست. باید حذف کنی تا حذف نشی. فکر میکنی از پسش برمیآیی؟
روش بازی کارتی تبانی
همانطور که گفته شد، در این بازی شما نقش خلافکارهای حرفهای را دارید که با کمک همدیگر سرقت بزرگی را به سرانجام رسانده و حالا هر یک برای گرفتن سهم خود آمدهاند. اما شمشهای طلای وسوسه انگیز، باعث میشود با تبانی علیه همدیگر یکی یکی بقیه را بکشند تا طلای بیشتری به جیب بزنند.
هر دور بازی از مراحل گفتگو و رأیگیری تشکیل میشود. هر بازیکن یکی از شخصیتها را انتخاب کرده و بعد از گفتگوهای خود به بازیکن موردنظر خود رأی میدهند تا او را بکشند و از بازی حذف کنند. بازیکن یا بازیکنانی که بیشترین رأی را بیاورند هدف بوده و از بازی بیرون میروند. این مراحل ادامه پیدا میکند تا فقط دو نفر از بازیکنان باقی بمانند و سر طلاهای آن دست دوئل کنند.
نقاط قوت بازی کارتی تبانی
تصویرسازی تبانی چه در جعبه و چه در کارتها بسیار جذاب است. روی کارتهای هویت شخصیتها نام آنها به چشم میخورد. همچنین برای هر شخصیت، دیالوگ معروفی هم آورده شده که بر جذابیت کارتها افزوده است. برای عشاق این شخصیتها، لذت بازی دو چندان خواهد بود، اما حتی کسانی که هیچکدام از شخصیتها را نشناسند هم میتوانند بدون توجه به شخصیت و با توجه به رنگ بازی کنند، و مشکلی در بازی برای آنها به وجود نمیآید.
جنس کارتها برای بازی مناسب است، اگرچه میتوانست بهتر باشد. در بازیهایی که تنها بر کارت متکی هستند و آن هم با این تصویرسازی زیبا، قدم نهایی و تکمیل کننده میتواند انتخاب جنس و کیفیت مناسب برای تولید کارتها باشد، تا یک بازی بینقص و زیبا به دست مصرفکننده برسد. پایه های چوبی نیز مناسب هستند و کارتها را به خوبی نگه میدارند، هر چند جا داشت که شیار کمی باریکتر باشد تا کارتها محکمتر بایستند.
جعبه بازی از جنس هاردباکس است که انتخاب خوبی برای یک بازی کارتی محسوب میشود.
تفاوت بازی کارتی تبانی با مافیا
تبانی برخلاف مافیا بازی نقش مخفی نیست و همه شخصیت دیگران را میدانند. هدف بازی هم فهمیدن کاراکتر دیگران نیست، بلکه به دست آوردن طلای بیشتر است. تنها شباهت بازی با مافیا در استفاده هوشمندانه از بلوف است. در تبانی تا لحظه آخر هم نمیتوان از نتیجه مطمئن بود، و یک اتفاق ساده یا یک اشتباه کوچک میتواند جای برنده و بازنده را عوض کند. تبانی یکی از بازیهای جریان «شبه مافیا» است، جریانی از بازیهایی با رویکرد مشابه مافیا (نقش مخفی یا بلوف) که نقاط ضعف مافیا را نیز ندارند، نقاط ضعفی مانند زمان طولانی بازی، معطل شدن بازیکنان کشته شده و تکراری و قدیمی شدن بازی.
به طور کلی تبانی بازی راحتی برای یادگرفتن است، جذاب است، سریع پیش میرود و در مدت زمان کمی میتوانید چندین دور بازی کنید، و برای ساعتهای طولانی شما را سرگرم خواهد کرد.
بازی تبانی رو چطوری بچینیم؟
۱.هر بازیکن یه شخصیت رو انتخاب میکنه. کارت هویت اون شخصیت رو هر دو طرفش عکس اون شخصیت مورد نظره، برمیداره و روی پایهی چوبی میذاره. اینجوری بازیکنها هر لحظه میتونند هویت هرکسی رو با نگاهکردن به کارت جلوش بفهمند.
۲. هر بازیکنی با توجه به شخصیتی که انتخاب کرده، کارتهای بازیش رو میگیره. کارتهای بازی، ۷ تا کارت با تصویر شخصیتهای دیگه و یه کارت کمین(با تصویر شخصیتی که خود بازیکن انتخاب کرده)ئه. اگه تعداد بازیکنها کمتر از ۸ نفر باشه، هر بازیکن شخصیتهای انتخابنشده رو از دست خودش (کارتهایی که تو دستشه) میذاره کنار. این کارتها تو بازی استفاده نمیشن.
۳. کارتهای دوئل رو بذارید کنار محوطهی بازی. فعلا وقتش نرسیده از اونها استفاده کنید.
۴. کارتهای طلا رو بردارید و بُر بزنید. ۴ تا کارت رو به پشت بذارید و وسط زمین بازی بچینید. بقیه کارتها رو هم بذارید کنار کارتهای دوئل.
بازی تبانی رو چطوری انجام بدیم؟
بازی چند دور انجام میشه. تو هر دور اول بحث و گفتگو میشه و بعدش رأیگیری. تو مرحلهی رأیگیری چند تا از بازیکنها کشته میشن. اگه کسانی که زنده موندهاند بیشتر از دو نفر باشند، دوباره گفتگو و رأیگیری و کشت و کشتار شروع میشه. تا وقتی که:
فقط یه نفر زنده بمونه. اینجوری بازیکنی که زنده مونده هر چهار تا کارت طلای وسط رو به دست میآره.
دو نفر زنده بمونند. تو این حالت باید «دوئل» انجام بشه.
هیچکس زنده نمونه. تو این حالت ۴ تا کارت طلای وسط به کسی نمیرسه، اما کسایی که تو آخرین رأیگیری اون دور شرکت نداشتند، از دستهی کارتهای طلا یه کارت رو تصادفی برمیدارند.
آخر هر دور بازی تبانی:
آخر هر دور، بازیکنها امتیازهاشون رو میشمارند. امتیاز هر بازیکنی که ۲۴ شده باشه، برندهست. اگه بازیکنی به این امتیاز نرسیده باشه، دور بعدی بازی هم همینجوری انجام میشه. همهی بازیکنها، زنده یا مرده تو دور قبل، به بازی برمیگردند. دوباره کارت هویت هر کس جلوش قرار میگیره. اگه وسط زمین بازی هیچ کارت طلایییی نباشه یا کمتر از ۴ تا باشه، از دستهی کارتها، کارت طلا کشیده میشه تا کارتهای طلای وسط بازی چهارتا بشن و دوباره بحث و گفتوگو شروع بشه.
بحث و گفتگو تو بازی تبانی:
تو این مرحله شما دربارهی کسی که میخواید بهش رأی بدید تا کشته بشه، تصمیم میگیرید. اما به همین سادگیها هم نیست. شما حتماً باید جزو اکثریت رأیدهندهها به یه نفر باشید. در غیر این صورت خودتون هم کشته میشید. پس تو مرحلهی گفتگو باید سعی کنید تا جایی که میشه بقیه رو علیه کسی که میخواید، با خودتون همراه کنید. یه حالت دیگهش هم اینه که خودتون علیه یه بازیکن دیگه با بقیه همراه بشید. تو این مرحله میتونید بحث و دعوا کنید، قایمکی با یه عده علیه یه عدهی دیگه تبانی کنید، یا بلند و واضح اعلام کنید که کی رو میخواید بکشید. در گوشی حرفزدن، چشمکزدن، اساماسزدن، یه گوشهرفتن و یواشکی نقشهریختن و صد البته، بلوفزدن و فیلمبازیکردن، همهشون آزاده. اما این مرحله از تبانی نباید زیاد طول بکشه. نهایت ۵ دقیقه.
رأیگیری تو بازی تبانی:
بعد از بحث و گفتگو، دیگه همه باید تصمیم خودشون رو بگیرند. وقتی رأیگیری اعلام میشه، هر بازیکن کارت کسی رو که میخواد بکشه از دستش بیرون میآره و به پشت جلوی خودش میذاردش و منتظر بقیه میمونه. تا لحظهای که رأیها رو نشده، میتونید رأیتون رو عوض کنید.
کارت کمین: اگه مطمئناید که یه گروه با هم توطئهچینی کردهاند و تصمیم گرفتهاند شما رو بکشند، موقع رأیگیری کارت کمین خودتون رو بذارید (کارت کمین جزو رأیها شمرده نمیشه.)
وقتی همه کارتهاشون رو گذاشتند، رأیها رو میشه:
بازیکنی که بیشترین رأی رو آورده هدف شناخته شده، کشته میشه و از این دور کنار میره. اگه تعداد رأی دو یا چند نفر مساوی باشه، همهشون هدفاند و کشته میشن.
کسایی که به هیچکدوم از بازیکنهای هدف رأی نداده باشند هم کشته میشن. (چه بکش بکشی بشه. به خاطر همینه که تو مرحلهی گفتگو باید سعی کنید مطمئن بشید که تو گروه اکثریتاید.)
اگه بازیکنی که بیشترین رأی رو آورده و جزو بازیکنهای هدفه، کارت کمین خودش رو بازی کرده باشه، موفق شده از خودش دفاع کنه و کشته نمیشه. در عوض به انتخاب خودش، یکی از اونهایی رو که بهش رأی داده بودند، میکشه.
نکتهی مهم: اگه رأیهای کسی تو اکثریت نباشه و اون بازیکن کارت کمینش رو بازی کنه، همین کارت نجاتبخش، براش مثل خودکشی عمل میکنه و از بازی حذف میشه. پس باید حواستون باشه کِی از کارت کمینتون استفاده کنید.
آخر هر مرحله از کشتار جمعی (!)، میتونید کارت شخصیت کسانی رو که کشته شدهاند، بخوابونید تا زندهها برای رأیگیری بعدی مشخص باشند.
بازی تبانی چطوری تموم میشه؟
آخر هر دور، بازیکنها امتیاز کارتهای طلاییشون رو میشمارند. اگه کسی به امتیاز ۲۴ یا بیشتر رسیده باشه، بازی تمومه و این بازیکن برندهی رقابتِ نفسگیر بین چند تا خلافکار خفنه.
دیدگاه خود را بنویسید